Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενημέρωση δράσης – Η σημασία εγγραφής στην Ερασιτεχνική Παναχαϊκή

Την Κυριακή 30/06/2024 πραγματοποιήθηκε η τακτική ετήσια γενική συνέλευση της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης. Η ετήσια Γ.Σ αποτελεί το ανώτατο όργανο στην λειτουργία του σωματείου βάσει καταστατικού. Εμείς ήμασταν παρόντες ως ενεργά μέλη του συλλόγου. Απο την πρώτη στιγμή της δράσης μας είχαμε ξεκαθαρίσει, πως ιδανική συνθήκη αλληλεπίδρασης και συμμετοχής στον φορέα μας είναι η εγγραφή στην Ερασιτεχνική Παναχαϊκή. Η προσφορά με πράξεις είναι βασική αρχή της υπόστασης μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, διότι αυτήν την χρονιά μέσα απο την διάδραση, την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων με Παναχαϊκιώτες όλων των ηλικιών, είδαμε να πραγματοποιείται μια σημαντική αύξηση στις εγγραφές μελών στην Ερασιτεχνική Παναχαϊκή σε σχέση με τον μέχρι τότε αριθμό των ενεργών μελών της ομάδας. Άνθρωποι που αγαπούν τον σύλλογο, που βρίσκονται χρόνια στις κερκίδες της Αγυιάς δίπλα στην ομάδα, ενεγράφησαν ως μέλη θέλοντας να βοηθήσουν όχι μόνο οικονομικά, όπως προυποθέτει η εγγραφή στον Ερασιτέχνη, αλλά με όποιον τρόπο μπορούν το σωματείο. Άλλωστε οι βοήθειες σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά οικονομικές.
Τα οφέλη με την εγγραφή νέων μελών είναι πολλαπλά και ενδεικτικά αναφέρουμε:
• Άμεση αλλά και πάγια οικονομική ενίσχυση μέσα απο το ποσό εγγραφής και ετήσιας συνδρομής.
• Συμμετοχή περισσότερων μελών στις αποφάσεις και τις διαδικασίες.
• Έμπρακτη στήριξη σε τομείς που σχετίζονται με την λειτουργία της ομάδας στο πλαίσιο του εθελοντισμού.
• Ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν το σύλλογο και το γήπεδο που αποτελεί το σημαντικότερο κεφάλαιο για την ομάδα και την πόλη.
• Συμμετοχή των μελών στο παρόν και το μέλλον του συλλόγου μέσα απο νέες προτάσεις και ιδέες .
Το πιο ουσιαστικό κομμάτι για μια ομάδα είναι το μητρικό σωματείο, εκεί που ξεκίνησαν όλα. Μια ισχυρή Παναχαϊκή, σημαίνει και ισχυρή Ερασιτεχνική. Μας θλίβει και θα έπρεπε να θλίβει όλους όσους αγαπούν την ομάδα, που ένας σύλλογος σαν την Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση, με τέτοια ιστορία και συμβολή στον αθλητισμό και πολιτισμό της πόλης και όχι μόνο, απαριθμεί έναν μικρό αριθμό ενεργών μελών. Εμείς ονειρευόμαστε μια Παναχαϊκή όπως παλιά, όπου χιλιάδες Πατρινοί ήταν μέλη του συλλόγου και χάραζαν την πορεία της. Δημιουργούσαν αγωνιστικά τμήματα, έχτιζαν γήπεδα, αποκτούσαν περιουσία που άνηκε στον σύλλογο, άφηναν το λιθαράκι τους σε αυτή την πορεία ζωής της ομάδας. Εμείς από την πλευρά μας, δημοσιεύουμε αυτό το κείμενο ως μια προσπάθεια αφύπνισης, για όσους στέκονται μακριά και δεν μπορούν να δούν απο πού ξεκινούν και πού τελειώνουν όλα. 133 χρόνια πίσω κάποιοι το ξεκίνησαν, ας δούμε όλοι ρεαλιστικά πού βρισκόμαστε σήμερα και πώς μπορούμε να πορευτούμε από εδώ και στο εξής.
“ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ”
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Ι.Δ.Ε.Α

Δείτε και τις άλλες δράσεις μας